לשמירת המשקל - שמן זית בתחילת הארוחה


במסגרת הדיאטה אנו נוטים בעת אכילה במסעדה לוותר על סלסלת הלחמים והטאפנד – מטבל שמן זית.
מתברר כי צריכת כמות מבוקרת (בערך כף ) של שומן מסוג בריא, כגון שמן זית, בתחילת הארוחה, מאטה את קצב ריקון הקיבה וגורמת לכך שעיכול המזון איטי יותר.

יתרונות:
• תחושת השובע ממושכת יותר.
• קיימת עליה מבוקרת ואיטית יותר ברמת הסוכרים בדם, וכתוצאה, עליה מופחתת באינסולין  וכך מתרחק/נדחה גל הרעב "הבא".
• ספיגת הויטמינים מסיסים בשומן מהארוחה משתפרת, כמו גם ספיגת ליקופן ולוטאין אשר תורמים רבות לבריאותינו.

לאלו שאינם חובבי שמן זית, ניתן להמירו בשישה אגוזי מלך, 12 שקדים או 20 בוטנים.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.